Fertószentmiklós
Op nog geen 1200 kilometer van Utrecht ligt Fertószentmiklós, een dorpje met stadsrechten, in de gemeente Fertód, in het noordwesten van Hongarije. De Oostenrijks-Hongaarse grens bevindt zich op 9 kilometer afstand, zodat ook Wenen niet ver weg is. Het gebied rondom Fertószentmiklós is erfgoed van de Oostenrijks-Hongaarse monarchie. Door de gemeenschappelijke historie met Oostenrijk spreken hier meer mensen Duits dan elders in het land. In Hongarije is luxe nog betaalbaar en ook daarom is dit land aantrekkelijk voor vakantiegangers of liefhebbers van wintersport.Fertoszentmiklos is  bereikbaar via airport Wenen en dan per trein 70 km naar Fertoszentmiklos ,accommodatie ligt op 700 mtr van treinstation.

Wie Fertószentmiklós als basis kiest, kan veel kanten op. Binnen 50 minuten bent U in Wenen en in anderhalf uur in Boedapest. Eveneens in anderhalf uur rijdt u  naar het Balatonmeer. Op 15 minuten rijafstand ligt Sopron, een prachtige, levendige oude winkelstad, die veel monumenten en  gebouwen van historische waarde herbergt. Ook Gyór, dat  op 35 minuten rijafstand ligt, is een bezoek waard.

In de directe omgeving van Fertószentmiklós vindt u een breed scala aan bezienswaardigheden. Op ongeveer 8 kilometer ligt de Neusiedler See ( Fertó tó ), waarlangs het grootste vogelreservaat van Europa zich uitstrekt, voorzien van uitkijkplaatsen en prachtige fietsroutes. De Neusiedler Seeroute, is in omtrek 126 km lang, in etappes af te leggen, en routes in de directe omgeving De Neusiedler See is een groot meer, dat zich voor een deel op Hongaars grondgebied bevindt. Erlangs ligt een fietsroute, die door diverse dorpjes in Oostenrijk en Hongarije voert.

Op nog geen 2 kilometer van uw vakantieverblijf staat het beroemde Eszterhazykasteel, waar Joseph Haydn ooit 28 jaar lang hofdirigent was. Dit kasteel is met het paleis van Versailles en Schloss Schónbrunn een van de drie echt authentieke Barok Rococo kastelen in de wereld. In dit kasteel worden  ter nagedachtenis aan Haydn frequent muziekfestivals met koren en orkesten uit de gehele wereld gehouden.

Op 20 minuten rijden van uw verblijfplaats ligt het plaatsje Búk, met zijn grootste golfbaan van Hongarije met 9 en 18 holes. Het geneeskrachtige bad bezit 14 bassins, waarvan 4 met thermaal water, die het hele jaar geopend zijn. Voor behandeling van problemen met het bewegingsapparaat en de spijsverteringsorganen en van bloedsomloopklachten worden speciale kuren toegepast, eveneens in het plaatsje Búk.

Fertószentmiklós is een exclusief oord waar u alles treft wat een vakantie compleet maakt. Behalve wijngaarden met een eeuwenoude traditie vindt u in de directe omgeving diverse culinaire trekpleisters, alsook een manege, stranden, thermale baden, golfbanen en tennisbanen. Daarnaast zijn er meren voor de hengelsport en velden en bosrijk gebied voor de jachtsport .Weliswaar heeft Fertószentmiklós een dorpse uitstraling, maar er is voldoende keus aan winkels voor dagelijkse inkopen. Bovendien zijn er uitstekende restaurants met een rijke keuze aan lokale wijnen. Vlak bij de villa, op 3 à 4 minuten lopen, bevinden zich winkels, supermarkten en restaurants.

Centrale ligging.

Villa Bouten is zeer centraal gelegen, net over de grens met Oostenrijk, tussen Wenen en Boedapest Bovendien liggen de Neusiedler See en het Nationaal Park in de nabijheid. De Neusiedler Seeroute is in totaal 126 kilometer lang. Die afstand kun je ook in etappes afleggen. Bovendien zijn er mooie routes in de directe omgeving. In de nabije omgeving bevindt zich ook de Donauknie.

Liefhebbers van de golfsport komen aan hun trekken, want in de buurt ligt de grootste golfbaan van Hongarije met 9 en 18 holes. Ook liggen er geneeskrachtige bronnen op enkele kilometers afstand. Er is een strand om te baden, te zeilen en te surfen, zowel aan de Oostenrijkse als de Hongaarse zijde, zeer dicht bij de villa. Voor de kinderen zijn er vlakbij twee maneges om paard te rijden. Ook liefhebbers van de hengelsport komen vlak bij zee en de meren aan hun trekken. De velden en het bosrijk gebied zijn uitstekend geschikt voor de jacht op wild, dat in ruime mate aanwezig is.

  

Met de auto en per trein, via Wenen naar Fertósentmiklós, is Villa Bouten in één dag bereikbaar. Voor mensen die hun horizon  willen verbreden, zijn er veel mogelijkheden, zoals een bezoek aan Slowakije met zijn hoofdstad Bratislava En wat dacht u van het bergmassief van de lage en de hoge Tatra, waar nog beren en wolven in de vrije natuur rondlopen? Ook Kroatië en Slovenië, met stranden aan de Adriatische Zee, liggen binnen een aanvaardbare afstand, waardoor verrassende tochten mogelijk zijn.

Hongarije heeft een aantrekkelijk vakantieklimaat: veel zon, hete zomers en koude winters. Click hier om een overzicht te zien van de wintersportmogelijkheden